.

Is mijn matras nog wel goed?

Blog

Is mijn matras nog wel goed?

Wanneer een matras onvoldoende steun biedt en je rug- en nekklachten krijgt, is je matras wellicht aan vervanging toe.

Heb je een te hard matras?
Een zijslaper op een te hard matras ervaart teveel druk bij schouders en heupen, omdat het matras niet ver genoeg ingedrukt kan worden. Ook een rugslaper is niet gebaat bij een te hard matras, omdat er ruimte tussen de onderrug en het ligvlak ontstaat. De wervelkolom komt in een onnatuurlijke houding te liggen met klachten als rugpijn tot gevolg.

Heb je een te zacht matras?
Is je matras te zacht dan zakt je onderrug te ver door en komt er teveel spanning op de wervelkolom te staan. Ook dit kan rugklachten en spierpijn tot gevolg hebben.

Woelen en draaien
Een te hard of te zacht matras verstoort bovendien je slaappatroon. Om je spieren te ontlasten ga je namelijk meer draaien en voelen. Hierdoor word je ongemerkt steeds heel eventjes wakker.

Hoe kies je het juiste matras?

Een goed matras zorgt ervoor dat jouw wervelkolom de natuurlijke vorm behoudt, de zogenaamde 'S' vorm, of je nu op je rug of op je zij ligt.

Er zijn verschillende matrassen verkrijgbaar. Slaapkenner Lute verkoopt matrassen van latex, koudschuim, traagschuim en matrassen met pocketvering. Meer over de soorten matrassen lees je in onze blog ‘welke soorten matrassen zijn er?’.

Wil je zekerheid en zoek je adviseurs met kennis op het gebied van slapen? Slaapkenner Lute is slaapadviseur. Door het vragen van persoonlijke vragen, proberen we een eind te maken aan eventuele slaapproblemen. Met de nodige persoonlijke aandacht verzorgen we graag een check-up van je huidige slaapplaats. Kom gerust eens bij onze showroom langs in Limmen.