.

Tips om je slaapkamer schoon te houden

Blog

Tips om je slaapkamer schoon te houden

De slaapkamer is een plek waar bacteriën goed kunnen gedijen. Dat willen we niet! Hoe houd je je slaapkamer het beste schoon en fris? Hieronder geven we een aantal schoonmaaktips op het gebied van slaapkamerhygiëne.

1. Maak je bed niet op!

Klinkt raar natuurlijk, maar het heeft een reden. ’s Nachts verlies je vocht. We kunnen er een mooi plaatje van te maken, maar feit is: je kwijlt en zweet in je bed. Dus als je gelijk je bed opmaakt als je opstaat, krijgt het vocht geen kans om te verdampen. Houd je bed lekker opengeslagen! Hang je het uit je raam? Helemaal top.

2. Frisse wind in je slaapkamer

Ook geen overbodige luxe: het raam open. Ventileren is heel belangrijk voor je slaapkamer: ‘oude’ lucht eruit en frisse lucht erin. Daarom is het ook heel gezond om met raam open te slapen. Hou de verwarming uit, daar ga je alleen maar meer van zweten.

3. Was je bedtextiel

Verschoon je dekbedovertrekken wekelijks, dat houdt de boel lekker fris, je hebt er immers dan al zo’n 56 uur onder liggen zweten. Ook je kussen en dekbed mogen een aantal keren per jaar gewassen worden. En zijn je kussen en matras versleten, koop dan nieuwe. Let wel even op de wasvoorschriften. Heb je afritsbare tijk op je matras: dan kan dat ook de wasmachine in. Het matras even goed stofzuigen zo nu en dan kan sowieso geen kwaad.

4. Gebruik bescherming voor je bed

Voor kussens en matrassen zijn beschermhoezen verkrijgbaar. Een voorbeeld is onze wollen onderdeken. Dit zorgt ervoor dat zweet en andere substanties niet gelijk je matras en kussen in trekken, handig! Wel deze beschermhoezen af en toe wassen natuurlijk!

5. Draai je matras

Door je matras te draaien voorkom je niet alleen kuilvorming, je houdt ‘m ook frisser. Let wel op, door sommige toplagen is het niet de bedoeling de matras ondersteboven te draaien. Dan kun je enkel hoofd- en voeteneind draaien.

6. Poets je slaapkamer

Gewoon lekker soppen die slaapkamer. Niet alleen even met de stofzuiger er door. Nee, gewoon grondig met de poetslap het stof verwijderen, stofzuigen en dweilen!

Smart bedroom

Technologie raakt steeds meer verweven in de woninginrichting. We zijn op zoek naar (multi-) functionaliteit en comfort, handig en heerlijk. Hierbij zijn eigen persoonlijkheid en smaak heel belangrijke gegevens. Technologie betreedt ook onze slaapkamers. Auping presenteerde tijdens de beurs in Keulen een smart home.

Word ’s ochtends wakker door gordijnen die automatisch opengaan en bedden die je uit helpen door het rugdeel omhoog te laten komen: de ontwikkelingen stoppen niet. Volgens Auping draagt een slimme slaapkamer bij aan een goed begin van de dag.

Handigheidjes in de slaapkamer

Stel je een automatische stofzuiger en luchtfilter in, dan is je slaapkamer helemaal weer fris als je gaat slapen. En de temperatuur tijdens je slaap? Ook daar zijn allemaal handigheidjes voor, zoals een slimme thermostaat of een thermostaatfunctie in een matras.

Persoonlijk matras

Daarbij geloven wij in een matras dat helemaal op de eigen wensen is afgestemd. Ook hierin wordt steeds meer mogelijk. Meer weten? wij, als slaapadviseurs in de regio Limmen, Heiloo en Castricum nodigen je graag uit voor een gesprek over alle mogelijkheden voor jouw slaapkamer. Door samen in gesprek te gaan, kunnen we aan jouw slaapwensen tegemoet komen.