.

Te warm in bed? Dit kun je eraan doen.

Blog

Te warm in bed? Dit kun je eraan doen.

Een te warm bed waarin je ’s nachts veel zweet is niet fijn. Daar is wel wat aan te doen. We geven je graag wat tips.

Bedbodem

Ben je iemand die het snel warm heeft, houd dan rekening met de keuze van je bedbodem. De bodem die het beste ventileert, is de spiraalbodem.

Matras

Matrassen zijn er ook in ventilerende en minder ventilerende uitvoeringen. Een pocketvering matras is goed ademend. En de juiste kwaliteit koudschuim is ook prettig als je het snel te warm hebt in bed. Beide matrassen zijn ademend en vochtafdrijvend.

Dekbed

Heb je een 4-seizoenendekbed en je hebt het warm, gebruik dan het dunste gedeelte op je bed. Voor degenen die het altijd erg warm hebben, is het zomerdekbed misschien een goede optie.

Kussen

Natuurlijke materialen hebben een goed ventilerend vermogen, dus het is aan te raden om een kussen van dons of wol aan te schaffen. Wil je een kussen dat je gemakkelijk en vaak kan wassen? Dan is een synthetisch kussen de ideale oplossing.

Katoen

Verder is het van belang om ademende stoffen te gebruiken en niet alleen om je dekbed, matras en kussen heen. Ook om je lichaam. Het is klinkt waarschijnlijk aantrekkelijker om zo min mogelijk aan te trekken. Maar katoenen, ademende kleding in bed absorbeert heel goed vocht. En het gaat natuurlijk gemakkelijk de wasmachine in.

Het is verstandig om je bed opengeslagen te houden, wanneer je opstaat. Op die manier kan het vocht beter verdampen.

Een molton onderdeken over je matras vangt ook vocht op.

Alternatief voor airconditioning

En wil je het tijdelijk even koeler en heb je geen airconditioning? Zet een ventilator neer met een iets ijskouds ervoor. Op die manier wordt de lucht die vanaf de ventilator af komt, gekoeld de kamer in geblazen.

Heb je meer tips nodig met betrekking tot je slaapsysteem en –comfort? Slaapkenner Lute weet heel veel over slapen. Je bent welkom in onze showroom in Limmen.